Studio Mond organizuje pripremnu nastavu za polaganje Kembridž ispita sa fondom od 96 časova (2 puta nedeljno po 60 minuta ili jednom nedeljno po 120 minuta). Ispiti se prijavljuju i polažu u Britanskom savetu (British Council).

Svi ovi ispiti se posebno plaćaju prilikom prijavljivanja u Britanskom Savetu.

 

FCE

FCE (First Certificate of English)

FCE je viši srednji nivo Kembridž ispita iz engleskog jezika koji odgovara nivou B2 i u skladu je sa Zajedničkim jezičkim okvirom Saveta Evrope (Common European Framework of Reference for Languages – CEFR). Ovaj sertifikat je validna referenca bez ograničenog trajanja (valid for life) za rad, studiranje ili usavršavanje u zemljama engleskog govornog područja.
Priprema podrazumeva ovladavanje svim jezičkim veštinama: gramatikom i vokabularom, pisanjem, slušanjem, razmevanjem teksta i govorom, što su i sastavni delovi ispita.
Po položenom ispitu od polaznika se očekuje da razume osnovne ideje složenih tekstova, da vodi razgovor na različite teme, izražava mišljenje potkrepljeno argumentima i da se pismeno izražava jasno i precizno.

 

CAE

CAE (Certificate in Advanced English)

CAE je viši nivo Kembridž ispita iz engleskog jezika koji odgovara nivou C1 i u skladu je sa Zajedničkim jezičkim okvirom Saveta Evrope (Common European Framework of Reference for Languages – CEFR). Ovaj sertifikat je validna referenca bez ograničenog trajanja (valid for life) i priznaju ga skoro svi univerziteti i koledži u zemljama engleskog govornog područja, kao i mnogi drugi u svetu, uključujuci i poslodavce.
Priprema podrazumeva ovladavanje svim jezičkim veštinama: gramatikom i vokabularom, pisanjem, slušanjem, razmevanjem teksta i govorom, što su i sastavni delovi ispita.
Po položenom ispitu od polaznika se očekuje da dovoljno brzo čitaju kako bi mogli da prate predavanja na fakultetu, da razumeju složene ideje i mišljenja, da se pismeno gramatički ispravno, jasno i precizno izražavaju i da tečno vladaju govornim jezikom u svim situacijama.

 

CPE

CPE (Certificate of Proficiency in English)

CPE je najviši nivo Kembridž ispita iz engleskog jezika koji odgovara nivou C2 i u skladu je sa Zajedničkim jezičkim okvirom Saveta Evrope (Common European Framework of Reference for Languages – CEFR). Ovaj sertifikat je validna referenca bez ograničenog trajanja (valid for life) i priznaju ga skoro svi univerziteti i koledži u zemljama engleskog govornog područja, kao i mnogi drugi u svetu, uključujući i poslodavce.
Priprema podrazumeva ovladavanje svim jezičkim veštinama: gramatikom i vokabularom, pisanjem, slušanjem, razmevanjem teksta i govorom, što su i sastavni delovi ispita.
Po položenom ispitu od polaznika se očekuje da s lakoćom razume ono što čuje ili pročita, da tokom predavanja ili prezentacija vodi detaljne beleške, da razume kolokvijalizme, da tečno vodi razgovor o složenim i osetljivim temama bez ustručavanja, na akademskom i profesionalnom nivou.

 

IELTS

IELTS (International English Language Testing System)

IELTS je ispit iz engleskog jezika namenjen onima koji žele da studiraju ili rade u Velikoj Britaniji, Irskoj, SAD, Kanadi, Australiji ili Novom Zelandu. Postoje dve vrste ovog ispita: opšti (General Training) i akademski (Academic).
Opšti test je namenjen ljudima koji odlaze u zemlje engleskog govornog područja da rade ili studiraju, a priznaju ga i imigracione vlasti Kanade, Australije i Novog Zelanda. Test se sastoji od četiri dela: slušanje, čitanje (jednostavni tekstovi sa kojima se susrećemo u svakodnevnim životnim situacijama), pisanje (pisma i kratki sastavi) i konverzacija.
Akademski test je namenjen ljudima koji odlaze da studiraju ili se usavršavaju na engleskom jeziku. Test se sastoji od četiri dela: slušanje, čitanje (složeniji tekstovi), pisanje (izvestaj i sastav) i konverzacija.
Rezultati ispita smatraju se važećima dve godine nakon polaganja i većina institucija očekuje rezultate koji nisu stariji od dve godine.

 

TOEFL

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) je standardizovani ispit znanja engleskog jezika namenjen govornicima kojima engleski nije maternji jezik, a koji imaju nameru da apliciraju na univerzitete na kojima se nastava odvija na engleskom jeziku (primarno u Sjedinjenim Američkim Državama). TOEFL je jedan od dva glavna međunarodno priznata standardna ispita engleskog jezika (drugi je IELTS*hiperlinkovati stranu o ieltsu*).
Rezultati ispita smatraju se važećima dve godine nakon polaganja i većina institucija očekuje rezultate koji nisu stariji od dve godine.
TOEFL je moguće polagati putem interneta ili u štampanoj formi. Sva pitanja na ispitu su fokusirana na jezik akademije i visokog obrazovanja.

 

SAT

SAT(Scholastic Aptitude Test) je standardizovan test koji je u širokoj upotrebi kao prijemni ispit za fakultet u Sjedinjenim Američkim Državama. Prvi put je uveden 1926. godine.
SAT se sastoji iz tri dela – razumevanja teksta (Critical Reading), matematike (Mathematics)i pisanja eseja sa kritičkim tumačenjem (Writing).